divendres, 15 de desembre de 2017

Ambients d'aprenentatge de Nadal

Els/les psicòlegs/es van demostrar, des de fa molt de temps, que qualsevol capacitat es desenvolupa millor amb el joc. Està demostrat que allò que l'alumnat aprèn mitjançant el joc es transfereix a altres conductes, per la qual cosa podem afirmar que el joc desperta la intel·ligència.
Així, una manera molt eficient d'aprendre són els ambients d'aprenentatge, on l'alumnat aprèn, es relaciona i comunica a partir de diferents propostes que el fan jugar, actuar, observar, experimentar, compartir, relacionar-se, emocionar-se... i interactuar amb els/les altres.

Per tot açó, avui hem treballat el Nadal amb 5 ambients d'aprenentatge o 5 propostes de joc, interacció, experimentació, relació... Les propostes són:

1. Manualitat nadalenca: comptaven amb plantilles, gomaeva, llapissos, cola blanca, tissores i llana. Cadascú/una elaborava un element nadalenc (bota de Pare Noel, barret de Pare Noel, campana..) per a penjar-lo a l'arbre de Nadal de la seua casa.

2. L'atelier: amb pintura, pinzells i paper continu l'alumnat podia pintar lliurement i desenvolupar la seua creativitat i pensament fent dibuixos típics de Nadal.

3. Música: l'alumnat podia descarregar-se emocionalment i experimentar amb instruments musicals utilitzats al Nadal i amb les nadales, així com podia escoltar Nadales amb auriculars.

4. Joc lliure i construccions: l'alumnat tenia l'oportunitat de construir una casa típica de Nadal i jugar a estar amb la família, a fer sopars i dinars, a obrir regals, a montar l'arbre de Nadal, a cuinar dolços nadalencs...

5. Cuina: l'alumnat tenia al seu abast pà de motlle, xocolata per untar, mermelades, llepolies petites, ganivets i plats. Amb aquest material cadascú/una ha elaborat un element característic de Nadal: un regal, un arbre, una estrela, una bola...

Gràcies a aquestes propostes i al treball que en elles s'ha desenvolupat, l'alumnat ha pogut:

- Potenciar el llenguatge oral.
- Afavorir les relacions socials i de convivència.
- Desenvolupar els hàbits socials.
- Desenvolupar el llenguatge oral.
- Aprendre dels/de les companys/es.
- Investigar, observar, manipular... de manera constant i lliure.
- Expressar els seus sentiments, emocions i sensacions lliurement.
- Respectar a les persones i els materials.

Ací teniu un recull de tot allò viscut avui a la classe dels/de les vostres fills/es, disfruteu molt d'aquest vídeo amb ells/es:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada